Život je hra, hrej ji. (Matka Tereza)

Svatému Josefu

19. 3. 2010 19:56
Rubrika: Slovo katechety

Moc toho nenamluvil. Ale jednal. Chlap jak hora, tvrdé ruce od práce, čisté a jemné srdce prosycené Boží přítomností. Jeho úkolem bylo společně s jeho ženuškou opatrovat a vychovávat Spasitele světa.

Poslušný Božích přání neváhal k sobě vzít snoubenku Marii. Hodnou a krásnou ženu, která počala z Ducha Svatého a porodila Ježíše Krista. Dotýkal se Stvořitele, učil ho řemeslu a vedl ho na cestě k dospělosti. Byl to trpělivý a pokorný služebník na vinici Páně.

O patronu šťastné smrti, o svatém Josefu, toho moc v evangeliích nemáme. Nic tam vlastně sám neříká, ale jeho svědectví činy hovoří za vše. Byl to moudrý muž, "muž spravedlivý", říká Písmo. A to jen tak o někom neříká.

Přeji všem Josefům, Josefkám, Pepíkům, Jožkům, Chosém a Pepínám vše nejlepší. Ať se za vás všecky svatý Josef se svou snoubenkou Pannou Marií přimlouvají v nebesích.

A nám, kteří jsme po vzoru Josefově své krásné a hodné snoubenky též nalezli, přeji moudrost, trpělivost a pokoru světce, jehož velkou slavnost vždy 19. března slavíme.

Deo gratias! +

Zobrazeno 979×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková