Život je hra, hrej ji. (Matka Tereza)

Blackout, kalamita a těšanský rekord

10. 1. 2010 14:34
Rubrika: Na vypsání se

http://www.ct24.cz/vysilani/2010/01/10/210411013000110-13:00-zpravy/

http://www.ct24.cz/vysilani/2010/01/10/210411016000110-16:00-odpoledni-udalosti/ REKORD

"Počet případů se přes noc naštěstí nenavýšil. Nejhorší situace je v okolí Židlochovic, Klobouků u Brna a Slavkova," řekl iDNES.cz mluvčí společnosti E.ON Vladimír Vácha. Druhá mluvčí společnosti Božena Herodesová upřesnila, že bez proudu je 181 trafostanic bez proudu.

13:01 - Další přívaly sněhu komplikují dopravní situaci na jihu Moravy. Část komunikací, včetně dálnice D1, je sjízdných pouze se zvýšenou opatrností. Hasiči hlásí desítky autonehod. Vlaky nabírají zpoždění a potíže přetrvávají také v brněnské MHD.

Rovnost.cz 11:23 - Několik stovek rodin je na Brněnsku bez dodávek elektrické energie. Může za to námraza, která způsobuje zkraty na trafostanicích a na elektrickém vedení

idnes.cz: "Od pátku jsme zaznamenali osmdesát poruch na vysokém vedení, zbývá jich dvacet tři. Trafostanic bez proudu je sto osmdesát jedna, týká se to osmi tisíc odběrných míst v celém Jihomoravském kraji a části Olomouckého a Zlínského kraje," upřesnila mluvčí. Výpadky eviduje EON například v obcích Střelice, Ořechov nebo Těšany. Obdobná situace je i v okolí Židlochovic, Klobouků u Brna a Slavkova.

aktualne.cz: Sníh láme stromy, tisíce lidí bez proudu. V Jihomoravském a Zlínském kraji je kvůli mrazům již několik tisíc lidí bez elektřiny. "Dnes nově vypadla linka mezi Otrokovicemi a Nezamyslicemi, opět kvůli mrazu. Vodiče byly prohnuty pod tíhou námrazy až ke stromům," podotkla mluvčí energetické společnosti E.ON Božena Herodesová. Firma registruje asi 20 poruch na vedení vysokého napětí a 200 trafostanic bez proudu. Bez proudu jsou zejména oblasti na jihovýchod od Brna, na Židlochovicku, Hustopečsku, Kyjovsku, Břeclavsku, Kroměřížsku a také mezi brněnskou Líšní a Slavkovem. První výpadky kvůli mrazům a počasí začaly již v pátek, v sobotu byla bez proudu zhruba tisícovka domácností.

 

Už to jedééé :-)

PS: Bez elektřiny u krbu u svíčky si člověk hodně věcí lépe uvědomí.

 

 

Zobrazeno 1078×

Komentáře

Vašíček

no, u krbu v tom lepším případě:)

Pavel Husák (yetti)

Marky, díky za komentář. Byla to pěkná atmosférka, moje gusto :-) Ale je pravda, že těch 33 či 34 hodin bylo tak akorát. Další hodiny by už byly asi moc. Učit se např na zkoušky bez elektřiny, žádnej med :-D Jojo, tak jsme si zvykli. :-D Na mě navíc dosti nestudentsky působil ten adrenalin té atmosférky. :-)

marketap

reaguji na PS:<br />
Přesně tak. Jsem za ty chvíle (u nás dva dny, ale ne v kuse) bez elektřiny vděčná.<br />
<br />
U nás byla mše svatá, ještě když nešel proud. A ještě k tomu byl při té mši křest tří dospělých. Bylo rozsvíceno jen několik svíček, pan farář, lektoři a varhaník si svítili baterkou. Bylo to krásné. A vrcholem bylo, když při přijímání "proud spustili" a světla v kostele se rozsvítila. Pan farář říkal na konci mše trefný dvojsmysl, že díky křtu se nám rozsvítilo :-)

Zobrazit 3 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková