Život je hra, hrej ji. (Matka Tereza)

Svatý otec

29. 9. 2009 17:13
Rubrika: Slovo katechety | Štítky: akce:navsteva-papeze

Setkání s papežem bylo lepší než Kroměříž a Activ8 dohromady. Já vím, je to něco jiného. Prostě s B16 je to vždycky akce jiného formátu, byl jsem i v Kolíně, tam to bylo taky krásné. Jen se chci s Vámi tak podělit. Byl to duchovní zážitek, povzbuzení ve víře a milá parta lidí kolem vás. Takové množství lidí má jednu krásnou vlastnost. Člověka hřeje pocit, že na víru není sám. Takováto (věřící) masa má i své zápory, ale to je teď jedno. Akce to byla úžasná. Navíc ten program, co jsme si uspořádali jako bonus, neměl chybu! Komu se například poštěstí být pět minut po půlnoci u sochy sv. Václava na Václavském náměstí v Praze v den svátku Svatého Václava v den, kdy je v naší zemi Svatý otec?

Oceňuji organizaci i doprovodný program kolem, ikdyž nic není dokonalé. Díky, dobrovolníci!

Je celkově za co děkovat.

Jo a Benedikt je sympaťák. A v mnohém je mi dokonce bližší než Jan Pavel II. Snad tímto nenaštvu masy. ;-) Naštvu-li, co už. :-)

Tož, Zdař Bůh!

Zobrazeno 1210×

Komentáře

marketap

Ano, byla to jiná akce než ta různá setkání pro mládež. A byla skvělá. <br />
Zajímavá byla i zkušenost individuálního programu v Praze, jak říkáš zazpívat si chorál před sochou sv. Václava 29.9.09-to se nedá popsat;-). Dík za bezvadnou partu. <br />
Be-ne-de-to! Be-ne-de-to!

Pavel Husák (yetti)

Díky za komentář, Marky. <br />
<br />
Taktéž oceňuji možnost obléci se na chvíli do kůže nuzného člověka a teplou postel si odříci a v některých případech si vyzkoušeti naopak lásku a péči o chudé. Péči křesťanům toliko vlatní.

marketap

Jak jsem četla v nějaké knize \"Vždyť Ježíš je žebrák a prosí, tluče na dveře našeho srdce, abychom mu otevřeli a jej přijali. Ujali se jej, tak jako se máme ujímat ubohých, žebráků.\" něco v tomto smyslu. Ta slova mě zaujala a myslela jsem na ně při naší pondělní zkušenosti.

Pavel Husák (yetti)

Když to řeknu malinko hrubě, tak Pán Ježíš byl vlastně tak trošku sociální pracovník i sociální případ. :-)

Zobrazit 4 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková